onsdag 25. januar 2012

Lys på egg

I dag tok vi bilder av egg med fokus på lyset. Vi skulle bruke forskjellige lyssettinger og lyskilder på egget for å se hvilke effekter lys kan gi. Et egg er glimrende å bruke i en slik oppgave. Det har en enkel form og en hvit ren flate som ikke tar så mye fokus vekk fra det lyset vi ville fremheve. Meningen var å utnytte forskjellige typer lys og skape refleksjoner og eventuelle skygger.



Nr.1 - I dette bilde er det et natulrig lys. De to fremste eggene har egenskygge og slagskygger ettersom lyset kommer i fra vinduet. Høylyset til egget i fokus er direkte lys. Lyset er litt kaldt men ikke så veldig sterkt. Lyset reflekteres i vinduskarmen og skaper en kontrast til eggenes slagskygger.


Nr. 2 - På dette bilde er lyset nokså likt som i det første bilde. Lyset er naturlig og treffer eggene som et sidelys. Men lyset er jevnt og skaper derfor hverken kraftige skygger eller høylys. Vi ser likevel at eggene har slagskygger og egenskygger ned mot vinduskarmen. Hølyset til eggene vender mot vinduet og i glasset reflekteres lyset og skaper en visjon av mange flere egg. Dette var det jeg likte best med bildet. Det indirekte lyset i vindusrefleksjonen skaper en fin effekt.


Nr. 3 - I dette bildet er det et varmt og jevnt lys. Lyset er naturlig og skaper et høylys på eggets høyre side og en svak egenskygge på motsatt side. de to fingrene som er i kontakt med egget skaper små skygger og slagskyggen til egget treffer inni håndflaten. Det er en fin kontrast mellom det hvite egget og de mørke skyggene rundt.


Nr. 4 - Dette var resultatet av vårt mislykkede forsøk på å ta bilder i det sekundet egget knuste mot gulvet vi slapp det mot. Men likevel kom det et fint bilde ut av det. Her reflekteres lyset i den sprukkede eggeplummen og eggehviten og skaper mange fine høylys og refleksjoner. På eggeskallene ser vi egenskygger men det er omtrent ikke andre skygger i bildet. Lyset er naturlig og kommer gjennom et vindu. Det er nokså sterkt men ganske spredt. 



Alle bildene er tatt med Canon D60 og lett redigerte i Photoshop.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar