mandag 21. mai 2012

Hvordan lage en Gif

I dag har vi arbeidet med noe som heter Gif og som er en slags liten animasjon satt sammen av to eller flere bilder. Eksempler på Gif'er finner du her og en god instruksjon i animasjon i Photoshop finner du her. Se også hvordan Amalie har laget sin Gif her.

Nedenfor ser du mitt ferdige resultat og retningslinjer til hvordan du selv kan lage din egen Gif.


Image and video hosting by TinyPic

For å lage din egen Gif må du åpne de to elelr flere bildene du vil sette sammen i Photoshop og kopiere bildene slik at du får en fil med tre layers der du har et av bildene i hvert layer.


 Trykk derreter på Window- Animation


Trykk så på symbolet til ventre for søppelbøtten for å lage så mange "frames" som nødvendig. Velg likt antall frames som bilder du skal bruke i Gif'en din.Du må så markere en og en frame og velge vilket layer du vil ha synlig. Øyet er sombolet som skal vises på det valgte layeret. Trykk de andre øynene bort.


Velg så at animasjonen din skal på "Forever" slik at den ikke stopper.Etter dette velger du hvor lenge hvert bilde skal vare før det bytter. Jeg valgte 0.3 sekunder. Test animasjonen din ved å trykke på pilsymbolet for "play". Nå kan du lagre animasjonen din ved å trykke File - Save for Web & Devices...


Du får så opp dette vinduet hvor du velger (under Image Size) W: 700. Dette gjør at din Gif blir i passelig størrelse til å vise på en blogg om det er dette du ønsker. Trykk derreter på "Save".


Nå må du gå inn på nettsiden www.tinypic.com. Her er en link. Last opp Gif'en din slik at du får en HTML kode du kan bruke på for eksempel bloggen din.


Kopier HTML koden i det øverste feltet og kopier den. Denne kan limes inn i for eksempel et blogginnlegg slik du vanligvis ville lagt til en video eller lignende. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar